Links

Hieronder vindt u een aantal links naar andere websites en/of bedrijven waarmee Abesse Uitvaartverzorging graag en vooral prettig samenwerkt. Wie weet doet u door het klikken op de links van deze andere websites en/of bedrijven wat nuttige inspiratie op.

Mimo kinderboekenserie

Het verlies van een dierbare heeft vaak een enorme impact op een mens. Je hebt te maken met je eigen verdriet en je gevoelens gaan alle kanten op.
Een kind worstelt hier uiteraard ook mee. En dan kan het best lastig zijn om je eigen verdriet aan de kant te schuiven en het bespreekbaar te maken met een kind.

Daarom verscheen er in 2017 in samenwerking met Uniek Monumenten een serie van 6 kinderboekjes van mijn hand. Elk boekje behandelt het overlijden van een ander familielid.
Zo is er een boekje voor een overleden oma, opa, papa, mama, broer of zus. En doordat er ruimte is opengelaten voor de naam van het kind, spreekt het nog meer aan. Het kind speelt zelf immers een rol in het boekje.

De Mimo kinderboeken kunnen handvatten bieden voor ouder en kind om het verlies van een dierbare bespreekbaar te maken. Het verhaal en diverse spelletjes in het boek kunnen de rouwverwerking stimuleren. Zowel Abesse Uitvaartverzorging als Uniek Monumenten vinden rouwverwerking voor kinderen zeer belangrijk en hopen op deze manier hun steentje te kunnen bijdragen in het rouwproces van een kind.

De Mimo kinderboekjes zijn bij Abesse Uitvaartverzorging te verkrijgen.

Mimo Kinderboek
Mimo Kinderboekenserie

Glas & Steen

Een dierbare verliezen is al erg genoeg. Maar hoe mooi is het om uw dierbare met een mooi monument te gedenken?

Ellen van der Bok neemt uitgebreid de tijd voor u en uw verhaal. U vertelt en Ellen luistert. 
Uw verhaal vormt uiteindelijk de basis voor een monument dat volledig naar uw wensen wordt vervaardigd. 

Ellen werkt zelfstandig en zit al 30 jaar in het vak. In die jaren heeft ze zich het werken met verschillende materialen en  technieken eigen gemaakt, wat resulteert in prachtig werk.

Tas-t-baar

“Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinnering bewaart.”

Wat doe je met de kleding van een dierbare die er niet meer is? Kun je een ander er nog blij mee maken? Of doe je het helemaal weg? Soms kan je ergens gewoonweg geen afscheid van nemen, maar is zelf dragen geen optie. Kijk dan eens op de site van Tas-t-baar van Kitty Poot-Paardekam. Zij verwerkt de kledingstukken van uw dierbare in herinneringskussentjes, notitieboekjes, wandkleden, enzovoort. Een mooie manier om een kledingstuk om te zetten in een tas-t-bare herinnering.

Doedelzakspeler

“Een uniek afscheid, met een Schotse doedelzakspeler”

Het is gebruikelijk dat er bij een uitvaart, muziek ten gehore wordt gebracht. Heeft u wel eens gedacht aan Schotse uitvaart muziek? De gevoelige, emotionele klanken van een Schotse Doedelzak bij een crematie of begrafenis? 

U kunt kiezen voor een doedelzakspeler tijdens de dienst in een crematorium, kerk of een aula. Of u kiest tijdens de uitvaart voor live muziek op de begraafplaats, een traditioneel afscheid met een kenmerkend geluid. De dragende klanken van de Schotse doedelzak, maken van elke crematie of begrafenis een unieke maar ook zeker een waardevolle herinnering.

Abesse Uitvaartverzorging is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: 06-395 97 857

Heeft u vragen of wilt u informatie, dan kunt u ook een email sturen naar: info@abesse-uitvaartverzorging.nl

Abesse Uitvaartverzorging
Waldhoornstraat 47
3208 SH Spijkenisse

Social Media

U kunt Abesse Uitvaartverzorging ook volgen via social media. Hieronder vindt u de link naar onze social-mediapagina’s.