Verzekeringen

Steeds meer mensen kiezen er gelukkig voor om geld opzij te zetten voor hun uitvaart. De één kiest ervoor om zelf te sparen, de ander kiest ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je wilt tenslotte niet je nabestaanden opzadelen met de financiële gevolgen van jouw uitvaart.

Maar weet u welke soort verzekering u heeft afgesloten? En wat u daarmee kunt?

Ik leg het graag even voor u uit.

Uitvaartverzekering

Vrije keuze uitvaartondernemer

Op uw polisblad staat waarschijnlijk ergens vetgedrukt dat u bij een overlijden een bepaald nummer moet bellen. U krijgt dan een uitvaartondernemer van uw verzekeringsmaatschappij toegewezen.
Maar weet u dat u te allen tijde vrij bent om zelf de keuze voor een uitvaartondernemer te maken?
Ongeacht bij wie u verzekerd bent en ongeacht wat er op uw polis staat.
U moet de verzekeraar uiteraard wel op de hoogte stellen van het overlijden. Kiest u zelf voor een uitvaartondernemer, vermeld dat dan duidelijk aan de verzekeraar in kwestie.

Uiteraard kan ik ook voor u de verzekeraar op de hoogte stellen; dat is voor u ook weer een zorg minder. 

 

Welke soorten verzekering zijn er?

Een kapitaal uitvaartverzekering

Deze verzekering keert geld uit. Geld dat eigenlijk niet eens per sé aan een uitvaart besteed hoeft te worden. Heeft u een dergelijke verzekering, dan bent u volledig vrij om voor een uitvaartondernemer te kiezen.

Kapitaalverzekering

Een natura sommenverzekering

Lijkt een beetje op de kapitaal uitvaartverzekering. De verzekeraar keert ook hier weer geld uit en u bent volledig vrij om een uitvaartonderneming te kiezen. Het grote verschil zit hem in het feit dat het geld hier echt alleen aan de uitvaart besteed mag worden en aan niets anders.


Natura Sommenverzekering

Een natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering keert in principe geen geld uit. In plaats hiervan wordt er een pakketuitvaart aangeboden zoals deze in de polis is vermeld. Houd er rekening mee dat u bij deze uitvaart alleen aanspraak maakt op een aantal basisproducten. Zoals een standaardkist, een bepaald aantal kaarten en een standaard bloemstuk. Er is dus weinig keuzevrijheid. Wilt u toch een andere kist of bijvoorbeeld meer drukwerk of bloemen, dan is dat wel mogelijk. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan. En dus zult u, ondanks dat u al jaren premie heeft betaald, alsnog moeten bijbetalen.
Kies je er tòch voor om een andere uitvaartonderneming in te schakelen, dan zal de verzekeraar een geldbedrag uitkeren, maar zullen bepaalde voordelen of kortingen komen te vervallen. Dit omdat zij liever zelf de uitvaart willen verzorgen. Maar bedenk dat het kiezen voor een kleinere onderneming als Abesse wellicht toch goedkoper kan zijn: Abesse maakt geen kosten voor een duur bedrijfspand of het hebben van veel personeel en maakt ook geen winst op door derden geleverde producten en diensten. Daardoor valt het starttarief alleen al vaak lager uit.

Natura verzekering

Een combinatie uitvaartverzekering

Dit lijkt dan weer op de natura uitvaartverzekering. U krijgt de pakketuitvaart zoals deze in de polis is vermeld, dus alleen met de basisproducten. Wilt u hiervan afwijken, dan kan dat tegen bijbetaling. En juist voor die bijbetaling kunt u in de combinatie uitvaartverzekering een bepaald bedrag meeverzekeren. Er is dus een deel in natura en een deel in geld verzekerd.
Maar ook bij deze “bijverzekering” geldt: vallen de kosten van uw wensen hoger uit dan het verzekerde bedrag, dan zult u alsnog moeten bijbetalen.

Combinatieverzekering

Abesse Uitvaartverzorging is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: 06-395 97 857

Heeft u vragen of wilt u informatie, dan kunt u ook een email sturen naar: info@abesse-uitvaartverzorging.nl

Abesse Uitvaartverzorging
Waldhoornstraat 47
3208 SH Spijkenisse

Social Media

U kunt Abesse Uitvaartverzorging ook volgen via social media. Hieronder vindt u de link naar onze social-mediapagina’s.